Vera Young Świeca zapachowa Creamy Musk & Sandalwood
towar niedostępny

Opis
Creamy Musk & Sandalwood
Kremowa, pobłażliwa rozkosz piżma. Nuty głowy to karmelizowany bursztyn i miodowa słodycz białego piżma. Nuty serca to mieszanka delikatnie pikantnego różowego pieprzu kukurydzianego oraz delikatnej ścinki z łodygi geranium. Całość prowadzi do bazy ciepłej paczuli i maślanej laski wanilii z Madagaskaru.
Świeca zapakowana jest w delikatną czarną bibułkę i solidnej jakości czarne pudełko, co doskonale dopełnia elegancji kolekcji Splendid, do której należy.
Większość świec Vera Young wyposażona jest w unikalny drewniany knot zwinięty na podobieństwo laski cynamonu, który powstał z drewna północno-amerykańskiej czereśni. Jeżeli chcesz osiągnąć jak najdłuższy czas palenia takiej świecy, należy przestrzegać kilku podstawowych zasad.
1. Świece Vera Young powinny być palone przez 2-3 godziny za każdym razem - w ten sposób uzyska się pełny basen roztopionego wosku, sięgający brzegów szklanki. Wówczas wosk będzie topić się równomiernie do samego dna. Pamiętaj, naturalny wosk roślinny posiada "pamięć". Jeżeli zgasisz świeczkę zanim wosk roztopi się na całej powierzchni, możesz doprowadzić do powstania tunelu, który wydrąży świecę do samego dna, pozostawiając sporą cześć wosku nieroztopionym. Nie należy palić świecy dłużej niż 4 godziny.
2. Przed każdym ponownym odpaleniem świecy należy całkowicie usunąć spaloną część drewnianego knota przy użyciu np. papierowej chusteczki, pozostawiając knot nie dłuższy niż 3-4 mm. Krótki knot może wymagać podpalania go przez 10 sekund, w zawiązku z czym zalecane jest używanie zapalniczki lub zapałek kominkowych.
3. Stawiaj świecę na odpornym na temperaturę podłożu, szczególnie, gdy w pojemniku pozostało niewiele wosku. W tym celu możesz użyć przykrywki świecy Vera Young.
Trzymanie się tych prostych zasad pozwoli cieszyć się wyjątkowym zapachem świecy Vera Young, zawierającej 200 gram naturalnego wosku roślinnego, przez 40 godzin.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności



